OPINIONS PER A EXPERTS

Entrevista a En Jaume Manel Oronich i Miravet

EN CATALÀ

1.- MOTIVACIÓ:

VEURE PRIMERA

Preguntes pel doctorat de Na Ana Lasica sobre Catalunya. Les preguntes són generals dels temes que ja ha parlat amb els altres participants per tal de poder-les comparar però el que més interessa són les dades concretes de les que disposes i que has testimoniat directament. És per això que les teves respostes són molt importants i es valoraran les teves pròpies experiències. A més a més, si consideres oportú d'afegir qualsevulla dada/ comentari, si trobes interessant afegir quelcom més rellevant mentre feies de Paer en Cap de Lleida i has testimoniat el centralisme espanyol, això és justament la originalitat que busca.

2.- UNES CONSTATACIONS PRÈVIES:

Des de la falsament anomenada reconquesta, la principal indústria castellana/espanyola ha estat la conquesta i l'espoli.

Constitució catalana del 1706 constata: "La nació catalana és la reunió de pobles que parlen l'idioma català. El seu territori comprèn: Catalunya amb els comtats del Rosselló i de la Cerdanya, el Regne de València i el Regne de Mallorca. Els tres pobles formen la nació catalana"

Totes les comunitats autònomes d'Espanya reben molts més diners de l'esforç fiscal dels seus ciutadans (del que paguen, per entendre'ns) , excepte 3 d' elles : Catalunya , País València i Illes Balears . Espanya no es viable econòmicament sense el saqueig sistemàtic als Països catalans (en valor absolut, és molt més saquejada Catalunya, no més ja sense Catalunya aquesta Espanya no és viable) , això es una de les qüestions, però no més una i no la més important.

La corrupció espanyola com a concepte inicial (i com a realitat després) va continuar també a Espanya amb el borbó Felip V, un exemple: En un dels seus decrets on aprovà els sous dels seus militars hi afegiren al final "mas lo que puedan afanar". Si axó hi afegim a la seva màxima castellana "que és la ley, lo que dice el rey" , bingo!. Apliqueu-ho amb el seu desenvolupament generalitzat i així acaben essent tots aquests bípedes "escanyols".

El deute exterior d'espanya supera els 2 Bilions d'€. El PSOE promet una colecció de millores, quan EU no li permet augmentar el deute. Encara queden catalans il-lusos que es creuen les seves mentides quan aquesta propera serà la 14ena suspensió de pagaments de l'estat espanyol.


Cal dir que l'experiència i les vivències dels meus 73 anys de vida (viscuda com a empresari, com a ciutadà , com a polític de base en actiu i en diversos càrrecs institucionals) de convenciment nacionalista i independentista identitari, m'ha dut a veure el que es Espanya i que son els espanyols i com son, amb el coneixent directament dels castellans, dels extremenys, des andalusos etc.... Tot aixó és fa molt difícil d'explicar en pocs paràgrafs. La situació d'avui és conseqüència de més de tres segles d'accions contra Catalunya i no solament de trenta o vuitanta anys.

Sense conèixer abastament la veritable història de Catalunya i dels Catalans no és possible jutjar que el passa avui, és impossible. Hi han molts represaliats, assassinats, genocidats i exiliats que certifiquen més de 500 anys de persecucions. El dolor acumulat flota a l'ambient, al núvol diríem avui. Conèixer els fets és un honor, ignora'ls i voler-ne parlar des de la ignorància pot ser un greuge a la memòria històrica.

Una diputada Croata, que també va ser ministra, quant li parlava de tot axó explicant qui son i com son els espanyols sempre feia una cara d'incredulitat notable. Al final en veure que va passar quan l'1 d'octubre, digué: Mai m'agüés pensat que els espanyols hagueren pogut fer el que han fet i estan fent, pegar amb tanta ràbia i crueltat a la gent que només volia pacíficament votar. Doncs axó defineix que és molt complicat per la gent que no coneix als castellans esdevingut nacionalistes espanyols veure lo malvats i perillosos que son. Jo dic que el servis comparats amb els espanyols semblen el colom de la pau.

Avui 10-06-2021. Després de molt de temps, hem tornat a tenir una conversa amb Na Anna Lasica i de les seves explicacions m'he adonat no no més que ella te una idea preconcebuda sobre el tema de Catalunya, que axó ja ho vaig veure des del començament, si no a més a més la seva visió és totalment i exclusivament hispanocèntrica. Li he dit que no és pot mirar Catalunya des d'Espanya si no s'ha de mirar des d'ella mateixa o sigui que cal tenir una visió catalanocèntrica (clar que per axó s'ha de ser nacionalista català) de d'Europa o si de cas mirar Espanya des de Catalunya. Primer existí Catalunya d'origen carolingi que Espanya d'origen àrab.

Ens ha dit i explicat que ella demostra que amb paràmetres científics Espanya no tracta Catalunya com una nació, i és clar que no!, no més no afegeix que fa més de tres segles que ens tracta com una colònia a qui roba i extreu recursos de tota mena cometent un permanent genocidi cultural, lingüístic i humà.

Diu que un professor universitari li digué que a Catalunya és parlen més de 200 idiomes...I? Ah!

També comenta que hi ha molta delinqüència, la sorpresa ha estat quant l'hi he dit que és causada per la gent forastera puix el grau de delinqüència és directament proporcional a la manca d'arrels com és el cas dels sud-americans.

Se l'hi nota una certa influencia dels hispans que visiten Dubrovnik

Mes val la pena deixar-ho, és inútil.

3.- QUI SOM I QUE SOM:

I Franjo Tuđman ho sabia! Per a aconseguir aquest objectiu s'ha exposat a la persecució política i judicial, però ell sabia que sense sacrifici no hi havia res que pogués fer. En els anys seixanta es va atrevir a anar a la diàspora croata a buscar el suport per al programa de reconciliació nacional i en els anys vuitanta per a la creació d'un estat independent. Però la clau del seu èxit no va ser només la seva disposició de sacrifici per a defensar les esmentades idees, sinó també la creença que els pobles amb un nombre d'habitants petit, com Croàcia, tenien tot el dret d'executar grans idees tant mateix la capacitat per a aplicar-les. Com a historiador, va reconèixer els signes del temps que proclamaven la fi del fracassat projecte iugoslau. També sabia que el moment històric crucial, quan va arribar, no es podia haver perdut perquè el fracàs significaria una desaparició política, fins i tot biològica del poble croat de l'escena històrica. I quan Croàcia va ser atacada i arrossegada a una guerra no desitjada, no era un moment de dubtar ni de reduir els seus objectius.

Doncs axó és la realitat catalana també

En Jaume Manel Oronich i Miravet

4.- PREGUNTES I RESPOSTES

4.1.- Primera pregunta.

Em pot dir alguna cosa sobre si mateix i sobre el seu compromís polític? A quina opció política pertanyeu i quines funcions institucionals i polítiques vareu dur a terme?

1a Resposta

Jaume Manuel Oronich i Miravet, (1947, Lleida), Enginyer , empresari i polític català

Experiència professional: 1968 a 1981: Empresari

1.980 - 1988: President de la Federació de Lleida de C.D.C. Membre de l'executiva nacional de C.D.C. i Conseller nacional de C.D.C

1.981 a 1.989: Diputat al Parlament de Catalunya, dues legislatures.

Delegat del Govern de la Generalitat a Lleida 7 anys

Paer en Cap de Lleida 1987-1989

President del Consell Comarcal del Segrià 1987-1989

1.990 a 2020 Empresari

2009-2011: Conseller del Consell de Barcelona de C.D.C.

2011-2020 Militant PDeCat

Fundador i President de l'associació Moviment Civil 11 de setembre

Soci Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) , Plataforma per la Llengua, Centre comarcal Lleidatà, Associació d'ex diputats del Parlament de Catalunya, Memorial 1714

2a part Resposta - La meva opciò politica

Jo sóc encara convergent: Convergència Democràtica de Catalunya (C.D.C.) partit polític nacionalista català, democràtic, humanista i progressista, amb l'eix de la seva filosofia política el desenvolupament integral i el benestar de les persones i que pretén assolir una societat:

.- Potenciar la identitat de Catalunya per assolir i desenvolupar la plena sobirania nacional.

.- Contribuir a l'aprofundiment i la creació d'espais polítics, culturals, socials i lingüístics comuns, en l'àmbit territorial dels Països Catalans, tot respectant l'actual idiosincràsia d'aquests pobles.

.- Donar a conèixer la realitat política, cultural, social i econòmica de Catalunya i incrementar les relacions amb els altres pobles d'Europa i del món.

.- La defensa de les llibertats individuals i col·lectives, i contribuir a enfortir i consolidar les formes de govern democràtiques.

.- La justícia social i la solidaritat entre les persones i els pobles, que ha d'assegurar a tots els ciutadans i ciutadanes unes condicions dignes de vida i un repartiment equitatiu de la riquesa.

.- Vertebrar una societat amb una economia productiva i competitiva sostenible que incentivi l'esforç i la creativitat per a generar riquesa i treball i que permeti la consolidació i el creixement de l'estat del benestar.

.- La protecció de la família, en el seu sentit més ampli, com a nucli bàsic de convivència i solidaritat i com a eina de transmissió de valors, d'esperit cívic i desenvolupament integral dels seus membres.

.- La pau i el desenvolupament social, econòmic i sostenible al món i l'eradicació de la pobresa.

.- La integració dels i de les immigrants en la nostra comunitat nacional, des del respecte recíproc i sense discriminació per qualsevol condició o circumstància personal o social, rebutjant qualsevol forma de racisme i xenofòbia. Aquesta integració i l'aportació de persones procedents d'altres cultures ha estat i és un fet històric positiu que enforteix democràticament el nostre país.

.- La protecció i millora del medi natural que faci possible un creixement sostenible i que preservi aquest patrimoni per a les generacions futures.

.- Reconèixer el caràcter fonamental del compromís de la societat civil catalana en la construcció del país i potenciar-lo, així com el paper de noves formes de participació democràtica, per a que s'afavoreixi una relació més oberta i de diàleg i comunicació permanent entre la ciutadania i les institucions, involucrant-la en la presa de decisions.

4.2.- Segona pregunta

Considera que el resultat de la transició espanyola és una democràcia liberal consolidada? Perquè sí o perquè no?

Resposta:

No ho és, ni democràcia ni consolidada. Un país que te presoners polítics com Espanya no és demòcrata. No investigaren els atemptats del 17A. No investigaren els comptes corrents de l'emèrit a Suïssa. No investigaren la relació de Felipe González i els GAL. No investigarem el màster de Pablo Casado. L'església espanyola no investigarà abusos sexuals..

Espanya, una democràcia consolidada! No.

La transició espanyola fou un frau controlat pel militars franquistes que en un despatx al costat anaven dient el que és podia posar i el que no (tema reconegut pel PPero Rodriguez de Miñon, ponent), una farsa i per tant a Espanya no hi ha democràcia ni liberal ni consolidada, es una pseudo - dictadura en la que, com sempre, manen els alts funcionaris de l'estat de Madrid i els politics poc hi poden (si és que volen) fer o decidir.

(VEURE)

4.3.- Tercera pregunta

El rei Joan Carles , sovint en els moments de crisi econòmica i nacional que ha experimentat la seva culminació de 2011, va reforçar el seu discurs polític sobre la necessitat de recuperar el "esperit pacificador de la Constitució" i "l'esperit de transició". Està d'acord amb l'afirmació d'alguns autors que la pacífica transició espanyola de la dictadura a la democràcia és en realitat un mite que se suposa que serveix com una aparent superació de totes les divisions entre els ciutadans?

Resposta:

Aquest Rei es un delinqüent fugat. Ja ho he dit abans el que penso de la pacifica transició espanyola, en la que per cert va haver-hi mes de 200 morts (o sigui que de pacifica res)

Com s'ha demostrat darrerament l'intent de cop d'estat del 20F va ser propiciat pel corrupte Joan Carles I nomenat a dit pel dictador Franco. Va ser un intent fallit global que de tota manera va aconseguir frenar la democràcia va aconseguir eliminar competències exclusives de l'autonomia catalana. (LOAPA)

La noblesa castellana fou substituïa pels anomenats "Hidalgos" castellans i aquests pels actuals alts funcionaris. "La unidad de España", de la seva Espanya clar, és un dogma per

Personalment he viscut que en un acte de signatura d'una competència ja acordada l'alt funcionari de l'estat ens digué a la delegació catalana: "Me permiten una observación. A nosotros nos controla el parlamento i a ustedes?". Ens varem quedar tant sorpresos que no li vàrem ni contestar.

Fou tota una enganyifa. Es van assegurar que tot el règim franquista quedes ben lligat.

4.4.- Quarta pregunta:

Què pensa de la Constitució espanyola de 1978 I, en particular, sobre l'article 2 de la constitució que parla de la 'nació espanyola indivisible" i garanteix a les nacionalitats i a les regions el dret a l'autonomia i a la solidaritat mútua?

Resposta:

La constitució espanyola es va votar el 78 amb un cens falsejat, amb més d'un milió de persones més, i alterat vint dies abans

A part de que aquesta constitució va ser tutelada i modificada pels militars franquistes durant la seva deliberació (VEURE) (https://valenciaplaza.com/cinco-cosas-constitucion-1978), no garanteix res d'autonomia puix amb lleis espanyoles posteriors l'autonomia és arrabassada constantment. No es autonomia, es una descentralització administrativa controlada políticament i econòmicament oi/o financerament totalment pel poder central.

Per exemple, durant el govern de Felipe González, ens transferiren la competència de matriculació de vehicles però als poc mesos ens varen retirar aquesta competència. I després el govern d'Aznar ha retirat totalment les indicacions de les ciutats en les matricules i les ha substituït per les xifres numèriques uniformes per tot el territori estatal i així ja no hi ha cap diferència entre una matricula catalana o gallega.

4.5.- Cinquena pregunta:

Creieu que l'article 3 de la Constitució espanyola ha resolt la qüestió de la llengua catalana i que Espanya permet la pluralitat lingüística?

Resposta:

La qüestió de la llengua catalana està lluny de resoldre's satisfactòriament perquè l'estat espanyol a part de l'article 3 de la Constitució té més de 3000 lleis que defensen l'obligatorietat i la prevalença del castellà. Per exemple, el 95 % de les sentències judicials a Catalunya es fan en castellà. Els metges i altres servents públics de fet no tenen cap obligació de parlar ni de conèixer el Català. La llengua catalana tampoc no és oficial ni al Congreso (Parlament) espanyol. I és Espanya que no permet que la llengua catalana sigui oficial a Europa - quant hi ha més de 10 milions de parlants del català en el continent Europeu i pràcticament tots els intèrprets de castellà són els Catalans que dominen ambdues llengües! Des de fa més de 100 anys a Catalunya es pot viure i treballar coneixent només el castellà i no pas coneixent només el català. Encara avui en dia és habitual a Catalunya que als Catalans se'ls demana parlar en castellà (qualsevol taxista o revisor del tren) o se'ls persegueix penalmen acusant els parlants del català de delicte d'odi (sic!) si defensen la seva pròpia llengua, se'ls vexa, humilia o insulta lliurement perquè parlen la seva llengua. El clima espanyol continua essent en general totalment agressiu i intolerant en relació amb la llengua catalana.

Fins i to l'ONU ha emes recentment un informe en què demana reforçar l'oficialitat del català i defensa la immersió lingúistica com a mètode d'ensenyança davant dels continus intents espanyols per a abolir-la:

En realitat Espanya el que fa és atacar la pluralitat lingüistica, sobre tot la catalana constantment, directament pel poder legislatiu, pel poder governamental i pel poder judicial.

Aquest juny del 2020, el tribunal suprem prohibeix que els Governs i les institucions de Catalunya, el País Valencià i les illes (balears) és parlin en català. La sentència del tribunal espanyol, que prohibeix l'ús del català entre les administracions Catalana, Valenciana i de les illes i que també confirma l'anul·lació de l'ús preferent del català en l'administració valenciana, és un greu atac a l'autogovern

Cronologia de la repressió del català

https://ca.wikipedia.org/wiki/Cronologia_de_la_repressi%C3%B3_del_catal%C3%A0

https://twitter.com/MonDiari/status/1273995529400266753?s=20

El 23/06/2020 fa 252 anys de la primera prohibició del català a l'escola. Va ser el 1768 amb Carles III de Borbó. Per no oblidar mai que la persecució de l'estat contra la llengua catalana ve de lluny, i mai no s'ha aturat.

(VEURE)

4.6.- Sisena pregunta:

En MH President Jordi Pujol, líder del nacionalisme català en el període de transició, ha donat el seu suport a la Constitució del 1978 I el país de les comunitats autònomes. Com s'explica això?

Resposta:

Llegint la constitució segons l'esperit del seu "conegut" pacte podria interpretar-se molt més oberta i aixó no ha estat ni molt menys així, sinó tot el contrari.

Creure en la bona voluntat dels espanyols va ser un gran, molt gran, error puix els castellans esdevinguts nacionalistes espanyols no han modernitzat les seves idees des del segle XVII o XVIII, no han canviat en res, no son de fiar mai (i mai ni respecte ni acompleixen els seus pactes)i exerceixen la catalanofòbia tant com poden i constantment poden molt.

El que en la intimitat i en cercles reduïts de confiança el que és pensava i és practicava pot definir-se en la següent reflexió:

Vejam: «durant el franquisme, un dels avantatges del catalanisme eren els seus secrets no revelats, les 'cartes amagades' de l'activisme antifranquista, el treball sord del talp que va foradant a poc a poc l'homogeneïtat aparent d'una societat severament reprimida sota la cobertura de la falsa pau dels cementiris i les presons». Avui (a diferència de com actuava en Pujol) la manca d'experiència política i de nivell polític a provocat el fet que hem ensenyat les cartes «ara l'estat coneix les cartes que pot jugar el catalanisme, tant en els àmbits anomenats 'socials' com en els de les elits dirigents». Això vol dir, que ara «caldrà amagar de nou les cartes enfront de l'estat i els seus servents (confessos o no), fer tasca de talp i dotar el moviment d'una unitat basada en noves eines de coneixement, noves eines organitzatives i nous lideratges, sense abandonar la lluita concreta, massiva, decidida i sostinguda en el temps i en l'espai per una nova autodeterminació democràtica de masses, que hauria de significar, ras i curt, guanyar la sobirania en aquesta part de la nació.»

4.7.- Setena pregunta:

Considera que en MH President Jordi Pujol podria haver lluitat i assolit immediatament el Concert econòmic ?

Resposta:

Contràriament al que s'ha dit , CDC defensava el concert econòmic que va esser rebutjat pels espanyols i els seus sucursalistes de Catalunya o per aquells de Catalunya i d'altres que essent d'altres comunitats és defineixen com a espanyols.

                                                                     ESPOLI1

                                          APOSTAR PER LA RUiNA - (VEURE)

El concert econòmic basc l'estat espanyol el pot suportar el català no, l'Espanya actual sense Catalunya no és viable econòmicament, no sense canviar la seva manera de viure molt i molt significativament.

Quedi clar que els concerts (els furs) econòmics basc i navarrès son premis del Borbó Felip V per que ells van lluitar a favor d'ell i en contra dels catalans el 1714, matant catalans per parlar en plata. Tots els regims polítics espanyols han mantingut aquest sagnant premi fins avui.

4.8.- Vuitena pregunta:

El nacionalisme català sempre ha estat fragmentat i s'ha unit tot just l'any 2012 pel que fa a la lluita per la independència de Catalunya. Perquè és això així?

Resposta:

El veritable nacionalisme català no està fragmentat i de fet els militats veritablement independentistes s'estan donant de baixa d'ER

De tota manera son molt anys, segles, d'esclavitud i colonialisme i molta influencia (barreja) dels castellans esdevinguts nacionalistes espanyols. Molts anys de negació , falsejament i d'amagar de la veritable historia de Catalunya.

En tot cas seria més encertat dir que el nacionalisme català i per tant l'independentisme està representat per diversos partits

No hi ha ni prou ni una veritable conscienciació del que vol dir i representa la independència, hi ha molt poca consciencia de nacionalisme català. Els veritables independentistes i nacionalistes son els que avui mantenen la flama sense necessitat de justificar-se cada dia.

4.9.- Novena pregunta:

Com s'explica el canvi sobtat en la ideologia d'Arthur MAS, des de l'exigència d'una major autonomia a la petició d'organitzar un referèndum secessionista?

Resposta:

La independència i/o el nacionalisme no és una ideologia política, és una actitud i un sentiment de defensa de la nació, de la llengua, de la història, de les tradicions i d'una manera de ser i de veure el mon. Les constitucions catalanes, mai derogades, surten del poble, de les costums esdevingudes usatges i fetes constitucions.

El Molt Honorable President Artur Mas sap que Catalunya fou el primer estat constitucional d'Europa i possiblement del món. Com a polític experimentat i de llarga trajectòria política, també va ser ell que va arribar a l'acord amb el president Zapatero per a deslligar el tema de l'Estatut de Catalunya l'any 2006

https://elpais.com/diario/2006/01/22/espana/1137884402_850215.html

Però com que el Tribunal Constitucional l'any 2010 va modificar l'Estatut - escandalosament després d'haver sigut aprovat en Referèndum pels Catalans - el M.H. President Artur Mas va demanar primer el pacte fiscal intentant aconseguir no només més llibertat per Catalunya sinò també finalment unes regles concretes sobre "l'encaix" de Catalunya en el Regne d'Espanya sabedor però que ho rebutjarien i per tal d'acomplir amb el seu programa electoral que defensava aixó, al ser rebutjat es va veure clar (ell ja ho sabia) que aquests castellans esdevinguts nacionalistes espanyols no acaptarien ni més autonomia ni més llibertat per a continuar espoliant Catalunya i aquesta constatació el va fer convocar noves eleccions canviant el programa electoral substituint l'anomena't pacte fiscal per el de sobirania. Aixó és d'una honestedat política poc usual en lloc.

4.10.- Desena pregunta:

Com s'explica la reivindicació dels nacionalistes catalans "Espanya ens roba"?

15/07/2020: El govern espanyol continua ofegant la nostra economia. No retornem 443 milions d'IVA el 2017, es retenen 215 milions de polítiques actives d'ocupació i s'apropien els superavits dels municipis sense desenvolupar al mecanisme finançat per MEDE de la UE

Espanya ens roba i des de fa molts i molts anys, per exemple des del 1886:

Catalunya pateix un espoli fiscal oficial de més de 16.000 milions d'€ a l'any, dic oficial puix jo crec i conec que és molt més, o sia del que paguem al que retorna com a mínim hi ha aquesta diferència. Al estar mal finançada Catalunya ha d'anar al crèdit que li dona l'estat (dels nostres propis diners) i a les hores aquests generós estat ens cobra interessos dels nostres propis dines. D'això se'n diu i és un robatori aquí i a l'altre extrem del món.

ESPOLIS

Si, Espanya ens roba i molt i molt descaradament provocant pobresa a la Catalunya productora i riquesa a la espanya improductiva.

La manca d'infraestructures de tot tipus (per exemple el corredor mediterrani, una de les causes per que marxà Nissan) provocada per l'espoli fiscal és molt i molt perjudicial per l'economia catalana, i `si a l'esmentat espoli hi afegim el "Lucre cessant" el desastre econòmic i financer per Catalunya segurament és pot fixar en més de 200.000 milions d'€.

Fa poc un estudi encarregat pel Departament d'Economia mostra que "la descentralització no és real" ja que la Generalitat només té un elevat poder de decisió en un 9% d'allò que gasta en tres àrees clau com Salut, Educació i Serveis Socials.

https://www.ccma.cat/324/la-generalitat-te-poc-poder-de-decisio-en-el-91-de-la-despesa-en-serveis-basics/noticia/3039952/

EL DÈFICIT FISCAL O EL ROBATORI LEGALITZAT

4.11-. Onzena pregunta:

Alguns membres del PSC creuen que la secessió no seria una solució a Catalunya a causa dels habitants de Catalunya que es declaren com a espanyols o afirmen que la seva identitat és dual i.e. és consideren Catalans i Espanyols. Quin és el seu comentari sobre aquesta afirmació?

Resposta:

El PSC és només i res més que una sucursal obedient del PSOE.

"Très progressiste, un PSC qui ne donne crédit ni à Amnesty , ni à l'ONU, ni au groupe de travail sur les détentions arbitraires, ni à la Fédér. Europ. des Droits de l'Homme, ni à la CEDH. Le monde entier condamne la sentence du "procès", et les socialistes méprisent le monde"

En el referèndum, tot i l'atac de la policia espanyola el 90% dels votants van votar a favor de la independència i aquest és un fet indiscutible.

Per que el espanyols, inclòs el PSC, no volen fer un referèndum oficial? Doncs per que sabem que guanyaria l'opció independentista, està clar!

Aquests que ells diuen som minoria.

Els "españolitos" diuen que no som prous però no accepten que fem un referèndum pactat i ens puguem comptar oficialment, no solament axó sinó en el que vàrem fer l'1 d'octubre (que ara els convé explicar fora puix venen que només van votar 2.300.000 persones) varen usar la força bruta policial provocant més de mil ferits a l'intentar evitar que els ciutadans votessin.

De tota manera som un 80% de ciudatans que volem un referèndum, tot axó sense tenir en consideració tota la gent que vivint a Catalunya no son catalans i els enviats expressament per fer la contra (vegis per exemple la filla del torturador franquista d'estudiants Arrimadas que és de Jaen).

La legislació espanyola, la seva, diu que fer referèndums no és delicte i pel referèndum de l'1 d'octubre els nostres líders catalans son condemnats a més de 100 anys de presó. Diverses organitzacions internacionals entre elles la ONU han condemnat aquesta sentencia.

4.12.- Dotzena pregunta:

Què en pensa vostè sobre les comunitats autònomes? Considera que la federalització potencial d'Espanya seria una solució per a Catalunya o la secessió és una solució exclusiva i única? Perquè ?

Resposta:

Les comunitats autonòmes s'han inventat només per a diluïr l'existència de la nació catalana. El federalisme sense definició concreta que quines competències i quines no, és una mentida com una catedral.

Un exemple, Cuba només demanava autonomia a Espanya i els espanyols van atacar-la militarment i quant la guerra ja estava en marxa, a les hores els prometien autonomia. Dels castellans esdevinguts nacionalistes espanyols no ningun se'n pot fiar, mai compleixen els seus pactes amb ningú. Aixó del federalisme que per cert ara tampoc defensa ja el PSOE, és una mentida, és una ensarronada.

Recordo que en una reunió al CESCE de Madrid per parlar de la subvenció (miserable, de tres milions de pessetes, 18.000 €) a la Fira de Sant Miquel de Lleida el funcionari ens digué d'entrada i abans de començar a parlar en un to autoritari i molt mala educació que ells només continuarien donant aquells diners "siempre que la fira fuese "made in Spain"". Vaig rebutjar la subvenció i gràcies a l'ajut de la Generalitat de Catalunya, faig fer la fira "Made in Catalonia".

L'únic que val és la independència o "Devolution". Tot el que no sigui aixo és una enganyifa.

(DEVOLUTION)

4.13.- Tretzena pregunta:

Considera que la judicatura d' Espanya està influenciada pels partits unitaristes? Com comentaria les sentències del 14.10.2019, així com la sortida a l'exili d'alguns polítics catalans d'alt rang a Bèlgica, Escòcia i Suïssa?

Resposta:

La Judicatura espanyola (tribunal suprem, TJC, tribunal constitucional, etc) és una judicatura franquista, el judici contra els independentistes és una farsa criminal.

A l'estat espanyol no hi ha separació de poders.

De fet les sentències tant de Bélgica com d'Alemanya als exilats ho demostren sobradament.

La justicia europea també ho demostrarà a través dels TDH.

La Onu, Amnistia internacional i altres organismes mundials ja ho han dit.

Joaquim Bosch: 'Tenim una cúpula judicial partidista i clarament alineada amb el PP'

Entrevista al magistrat i portaveu territorial de Jutgesses i Jutges per la Democràcia al País Valencià ,Mercedes Alaya(Jutgessa castellana):

"Cada vez somos más los que dudamos de que existe la independencia judicial"

La magistrada aboga por la despolitización del CGPJ, la autonomía presupuestaria y un ministerio fiscal independiente del poder Ejecutivo

Wikileaks desenmascara a jueces y fiscales de la Audiencia Nacional española.

Informes secretos de la Administración estadounidense dejan en entredicho la independencia de jueces y fiscales de la Audiencia Nacional. Documentos hechos públicos por el portal Wikileaks

https://www.elconfidencial.com/espana/2010-12-01/wikileaks-desenmascara-a-jueces-y-fiscales-de-la-audiencia-nacional_422546/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=BotoneraWeb

El magistrado emérito del Tribunal Supremo José Antonio Martín Pallín ha asegurado que "la justicia española se está situando a los niveles de Ruanda o Burundi" en una entrevista.

_____________________________________________________

ALTRES INFORMACIONS

POLITICA MUNICIPAL 1

POLITICA MUNICIPAL 2

PER QUE APOSTAR PER LA RUINA

Gospodin Jaume Manel Oronich i Miravet

CROAT

1.- MOTIVACIJA:

VEURE PRIMERA

Pitanja za doktorat Ane Lasica o Kataloniji. Pitanja su općenita o temama o kojima je već razgovarala s drugim sudionicima kako bi ih usporedila, ali ono što najviše zanima su specifični podaci koje imate i kojima ste izravno svjedočili. Zato su vaši odgovori vrlo važni i cijene se vaša iskustva. Također, ako smatrate prikladnim dodati bilo kakve podatke / komentar, ako vam je zanimljivo dodati nešto relevantnije dok ste bili Gradonacelnik Lleide i svjedočili ste španjolskom centralizmu, to je upravo originalnost koja se traži.

Neke uvodne postavke:

Od lažno nazvanog "ponovnog osvajanja - reconquista" , glavna kastiljska/španjolska industrija sastoji se u osvajanju i otimanju.

Katalonski Ustav iz 1706.g. konstatira: "Katalonski nacija je zajednica naroda koji govore katalonski jezik. Njezin teritorij obuhvaća: Kataloniju sa županijama Roussillon i Cerdanya, Kraljevina Valencia i Kraljevina Mallorca. Sva tri naroda čine katalonsku naciju"

Sve autonomne zajednice Španjolske dobivaju mnogo više novca od poreznih napora svojih građana (dobivaju visennego što sami uplaćuju u drzavnu blagajnu, da bude jasnije) osim njih 3: Katalonija, Valencija i Balearski otoci. Španjolska nije ekonomski održiva bez sustavne pljačke katalonskih zemalja. U apsolutnoj vrijednosti, vec samo bez Katalonije nije održivo sadasnje funkcioniranje Španjolske, i to je samo jedna od tema, ali ne i jedina ni najvažnija.

Španjolska korupcija kao inicijalni koncept (i kao stvarnost nakon toga) nastavila se također u Španjolskoj s Borbonom Filipom V. Kao primjer, on u jednom od svojih dekreta kojim odobrava plaće svoje vojske, dodaje na kraju tekst "ali i sve ono što mogu oteti". Ako se pri tome ima na umu da kastiljska poslovica kaze "Sto je zakon? To je ono sto kaze Kralj" , eto glavne poruke narodu. Primijenite ju na njihov opceniti razvoj i tako mozete shvatiti na koji nacin funkcionira to drustvo spanjolskih dvonozaca. .

Vanjski dug Španjolske premašuje 2 bilijuna eura. Stranka PSOE obećava mnoga poboljšanja u obliku novih investicija i trosenja - u situaciji kad joj EU ne dopušta povećanje duga. No još uvijek postoje naivni Katalonci koji vjeruju njihovim lažima, a Spanjolska se nalazi na rubu sluzbeno 14. stečaja u svojoj povijesti.

U moje 73 godine iskustva i životnih doživljaja - kao poduzetnik, kao građanin, kao aktivni političar (tijekom 10 godina na raznim institucionalnim i stranackim položajima) - cvstih nacionalističkih uvjerenja i definirajuci se kao identitetski borac za neovisnost Katalonije , navele su me da jasno uvidim što je Španjolska i kakvi su, s izravnim poznavanjem Kastilijanaca iz Madrida te spanjolaca iz Extremadure te iz Andaluzije. Sve to je vrlo teško objasniti u nekoliko odlomaka. Današnja situacija rezultat je više od tristoljeća djelovanja protiv Katalonije, a ne samo zadnjih trideset ili osamdeset godina.

Ne poznavajući opsirno pravu povijest Katalonije i Katalonaca nije moguće objektivno prosudjivati što se događa danas, to je nemoguće. Veliko je mnostvo osudjenih, progonjenih, ubijenih, genocidiranih i prognanih Katalonaca koji potvrđuju više od 500 godina kontinuirane represije. Akumulirana bol pluta zrakom, nalazi se u oblaku, rekli bismo danas. Poznavati činjenice je čast, a ignorirajući ih i želeci razgovarati o njima u neznanju otezavajuca je okolnost za povijesno pamćenje.

Jedna hrvatska bivsa saborska zastupnica koja je takodjer bila i ministrica, kad sam joj opisivao kakvi su Spanjolci, uvijek se cudila u nevjerici. Medjutim, kad je vidjela dogadjanja 1.listopada 2017.g. izjavila je kako nikad nije mislila da bi oni mogli napraviti to sto su radili, tuci na tako okrutan i bijesan nacin ljude koji su samo mirno glasovali. To pokazuje kako je ljudima koji ne poznaju spanjolske nacionaliste vrlo komplicirano shvatiti koliko su oni podmukli i opasni. Cesto im kazem da su srpski krvnici golubovi mira u usporedbi sa spanjolskim.

3.- TKO SMO I STO SMO

I Franjo Tuđman to je znao! Izložio se radi toga cilja političkom i sudskom progonu, ali znao je da se bez žrtve ne može učiniti ništa veliko. Već šezdesetih godina odvažio se uputiti u hrvatsko iseljeništvo i zatražiti potporu za program nacionalne pomirbe, a osamdesetih godina i za program stvaranja samostalne države. No ključ njegova uspjeha nije bila samo spremnost na žrtvu radi spomenutih ideja nego i vjera da i brojem mali narodi kao što je hrvatski imaju pravo na velike ideje i sposobnost da ih provedu. Kao povjesničar prepoznavao je znakove vremena koji su naviještali kraj neuspjelog jugoslavenskog projekta. Isto je tako znao da se ključni povijesni trenutak, kada dođe, ne smije propustiti jer bi neuspjeh značio politički, pa i biološki nestanak hrvatskoga naroda s povijesne scene. A kada je Hrvatska bila napadnuta i uvučena u neželjeni rat, ni trenutka nije zdvajao niti se dao pokolebati u svojim ciljevima.

To je i katalonska stvarnost

Gospodin Jaume Manel Oronich i Miravet

4.- PITANJA I ODGOVORI

4.1.- Prvo pitanje.

Možete li mi nešto reći o sebi i o Vašem političku angažmanu? Kojoj političkoj opciji pripadate i koje ste sve institucionalne i političke funkcije obnašali?

1.odgovor

James Manuel Oronich i Miravet, (Lleida, 1947) katalonski inženjer, poduzetnik i političar

Profesionalno iskustvo: od 1968. do 1981.: Poduzetnik

Od 1.980 - 1988 : Predsjednik Federacije Lleida stranke C.D.C., Član nacionalnog izvršnog Odbora CDC i Nacionalni direktor C.D.C

Od 1.981 a 1.989:

Zastupnik u Parlamentu Katalonije, dvije legislature (II i III).

Predstavnik katalonske Vlade Generalitata u Lleidi (7 godina)

Gradonacelnik grada Lleida 1987-1989

Predsjednik Regionalnog vijeća Segrià 1980-1982

Od 1.990 do danas Poduzetnik

2009-2011:Savjetnik u Savjetu Barcelone

2011-2020 Clan stranke PDeCat

Osnivac i predsjednik Udruge Gradjanski pokret 11.rujna

Clan Katalonske Nacionalne Skupstine, Platforme za jezik, Lleidatà regionalnog centra, Udruge bivših saborskih zastupnika Parlamenta Katalonije i Udruge Memorijal 1714

Drugi dio odgovora / Moja politička opcija

Ja sam jos uvijek "konvergent" : Demokratska konvergencija Katalonije (C.D.C.) je Katalonska naionalna, demokratska, humanistička i progresivna politička stranka, kojoj je osnova svoje političke filozofije integralni razvoj i dobrobit ljudi u odredjenom društvu.o:

.- Promicati identitet Katalonije kako bi se postigao i razvio puni nacionalni suverenitet.

.- Doprinijeti produbljivanju i stvaranju zajedničkih političkih, kulturnih, društvenih i jezičnih prostora u teritorijalnoj sferi katalonskih zemalja, uz poštivanje trenutne idiosinkrazije tih naroda.

.- Siriti političku, kulturnu, društvenu i ekonomsku stvarnost Katalonije i povećavati odnose s drugim narodima u Europi i svijetu.

.- Obrana individualnih i kolektivnih sloboda te doprinos jačanju i učvršćivanju demokratskih oblika vlasti.

.- Socijalna pravda i solidarnost među ljudima i narodima, koja svim građanima mora osigurati pristojne uvjete života i pravednu raspodjelu bogatstva.

.- Strukturirati društvo s održivim produktivnim i konkurentnim gospodarstvom koje potiče trud i kreativnost za stvaranje bogatstva i rada te omogućavanje konsolidacije i rasta socijalne države.

.- Zaštita obitelji, u najširem smislu, kao temeljne jezgre suživota i solidarnosti te kao alata za prijenos vrijednosti, građanskog duha i integralnog razvoja njezinih članova.

.- Mir i socijalni, gospodarski i održivi razvoj u svijetu i iskorjenjivanje siromaštva.

.- Integracija imigranata u našu nacionalnu zajednicu, iz recipročnog poštovanja i bez diskriminacije bilo kojim osobnim ili društvenim stanjem ili okolnostima, odbacujući bilo kakav oblik rasizma i ksenofobije. Ta integracija i doprinos ljudi iz drugih kultura bila je i jest pozitivna povijesna činjenica koja demokratski jača našu zemlju.

.- Zaštita i poboljšanje prirodnog okoliša koji omogućuje održivi rast i koji čuva tu baštinu za buduće generacije.

.- Postivanje i unapredjenje temeljnog karaktera i predanosti katalonskog civilnog društva u izgradnji zemlje kao i ulogu novih oblika demokratskog sudjelovanja, promicanje otvorenijih odnosa i dijaloga te trajne komunikacije između građana i institucija, uključujući je u donošenje odluka.

4.2.- Drugo pitanje:

Smatrate li da je ishod španjolske tranzicije konsolidirana liberalna demokracija? Zašto da ili zašto ne?

Odgovor:

Nije, ni demokracija ni konsolidirana. Zemlja koja ima političke zatvorenike poput Španjolske nije demokracija.-Ne zele istražiti teroristicki napad 17. kolovoza 2017.g. u Barceloni. -Ne zele istraživati tekuće račune kralja emeritusa u Švicarskoj.-Nema istraživanja veze Felipe Gonzáleza i afere GaL.-Ne istrazuje se gospodina Pabla Casada (lazna fakultetska diploma predsjednika stranke PP) .Crkva ne zeli istraživati seksualna zlostavljanja.

Španjolska, konsolidirana demokracija! Ne.

Španjolska tranzicija bila je prijevara koju je kontrolirala frankisticka vojska koja je, u uredu pored onog u kojem se tekst Ustava sastavljao, govorila što se može napisati, a što ne. Tu je cinjenicu priznao Rodriguez de Miñon, jedan od "otaca Ustava". Znaci, to je farsa i stoga u Španjolskoj ne postoji liberalna ili konsolidirana demokracija, nego pseudo-diktatura u kojoj, kao i uvijek, oni zapovijedaju visokim državnim dužnosnicima u Madridu i politicari malo toga mogu (ako to žele) učiniti ili odlučiti.

Treće pitanje

Kralj Juan Carlos je često puta u trenucima ekonomske i nacionalne krize koja je doživjela svoj vrhunac 2011. godine pojačavao svoj politički diskurs na potrebi da se povrati "pomirujući duh Ustava" i "duh tranzicije". Slažete li se sa tvrdnjom nekih autora da je mirna španjolska tranzicija iz diktature u demokraciju zapravo mit koji je trebao poslužiti prividnom prevladavanju svih podjela među građanima?

Odgovor:

Navedeni kralj danas je odbjegli prijestupnik. Već sam prije naveo što mislim o "mirnoj španjolskoj tranziciji", u kojoj je bilo više od 200 mrtvih tako da od "mirne" zapravo ništa puno nije bilo.

Kao što je objavljeno u zadnje vrijeme, pokušaj državnog udara 20F (20.veljace) je planirao sam korumpirani Juan Carlos I, kojeg je kao svog nasljednika imenovao diktator Franco. To je bio propali globalni pokušaj da se na bilo koji način zaustavi demokracija, ali koji je kasnije uspio eliminirati ekskluzivne kompetencije katalonske autonomije pomocu organskog zakona LOAPA , Zakona o uskladjenju, kojim su se postojece ekskluzivne kompetencije neutralizirale.

Kastiljsko plemstvo zamijenili su takozvani "Hidalgos" kastiljski, a njih su zamijenili sadašnji visoki dužnosnici. "Jedinstvo Spanjolske ", jasno, njihove Španjolske, je dogma za te ljude i ništa iznad toga ne postoji, ni ljudska prava ni demokracija.

Osobno sam dozivio da nas je, katalonsku delegaciju, na kraju jednog sastanka za potpis jedne dogovorene ovlasti, visoki drzavni sluzbenik upitao: "Dozvolite mi jednu primjedbu - Nas kontrolira Parlament a tko kontrolira vas?" Toliko sam bio zaprepasten njegovim neznanjem da mu nisam ni odgovorio.

Sve je to bila jedna velika prevara. Cijeli Frankov režim si je osigurao da dobro prezivi sve do danasnjih dana.

4.4.- Četvrto pitanje

Što mislite o španjolskom Ustavu iz 1978. godine, a posebno o članku 2 Ustava koji govori o ˝nedjeljivoj španjolskoj naciji˝ te jamči nacionalnostima i regijama pravo na autonomiju i međusobnu solidarnost?

Odgovor:

Španjolski ustav je izglasan 1978.g. s falsificiranim popisom biraca na kojem je bilo milijun stanovnika vise nego u stvarnosti obzirom da je popis bio promijenjen dvadeset dana prije glasanja.

Ustav , kojem je pokrovitelj bila Frankova vojska, ne jamči pravu autonomiju jer ju drugi naknadni španjolski zakoni tako neutraliziraju da se ne radi ni o kakvoj autonomiji nego samo o relativnoj administrativnoj decentralizaciji koju središnja sila u potpunosti kontrolira politički, ekonomski i financijski..

Na primjer, u vrijeme Felipe Gonzaleza, postigao se dogovor da nam transferiraju ovlast registriranja vozila medjutim nakon samo nekoliko mjeseci su se predomislili i ukinuli su nam tu ovlast. A kasnija vlada Aznarova cak je ukinula oznake gradova na registarskim tablicama i zamijenila ih jednakim brojevima za cijeli teritorij drzave tako da vise uopce ne postoji razlika izmedju registracije vozila iz Katalonije ili Galicije.

4.5.- Peto pitanje:

Smatrate li da se člankom 3 španjolskog Ustava riješilo pitanje katalonskog jezika i da Španjolska dozvoljava jezičnu pluralnost?

Odgovor:

Pitanje katalonskog jezika je daleko od zadovoljavajuceg rjesenja jer osim clanka 3 Ustava ima vise od 3000 drugih zakona koji reguliraju primjenu i prevladu kastiljskog jezika. Zato je npr 95 % sudskih presuda u Kataloniji napisano na kastiljskom jeziku. Lijecnici i drugi zdravstveni sluzbenici nemaju nikakvu obvezu govoriti ili poznavati katalonski jezik. Katalonski jezik nije sluzben i ne smije se koristiti u Kongresu (Parlamentu) spanjolskom. Takodjer, Kraljevina Spanjolska ne dozvoljava da katalonski jezik - koji u EU ima vise od 10 milijuna govornika - bude sluzbeni jezik EU iako su skoro svi prevoditelji spanjolskog u EU parlamentu Katalonci koji su strucno osposobljeni prevoditi oba jezika. U Kataloniji se vec duze od 100 godine moze zivjeti i raditi ukoliko se poznaje samo kastiljski ("spanjolski") jezik ali to nije moguce ukoliko se govori samo katalonski. I danas je uobicajeno da se u Kataloniji od Katalonaca zahtijeva da se izrazavaju na kastiljskom jeziku i to jos na jako bezobrazan i prepotentan nacin traze od Katalonaca razni konobari, taksisti, drzavni sluzbenici.. kao i da ih se Katalonce kazneno goni zbog "zlocina mrznje" ukoliko brane svoj vlastiti jezik dok ih se slobodno ponizava i vrijedja zato sto govore svoj jezik. Spanjolski stav je i dalje nasilan i netolerantan u odnosu na katalonski jezik.

UN je nedavno objavio izvješće u kojem trazi jačanje službenosti katalonskog jezika i podrzava metodu "lingvistickog uranjanja" sadasnjeg katalonskog obrazovnog sustava obzirom na sustavne spanjolske napore da ponisti tu metodu kako bi se nastava odrzavala jezicno segregacijski.

U stvari Španjolska stalno napada jezični pluralizam, posebno katalonski, izravno preko zakonodavnih ovlasti te vladinih i pravosudnih tijela.

U lipnju 2020.g., Vrhovni sud je zabranio da Vlade i institucije Katalonije, Valencije i (balearskih) Otoka medjusobno komuniciraju na katalonskom jeziku. To je presuda španjolskog Vrhovnog suda kojom se zabranjuje korištenje katalonskog jezika između Vlada i institucija Katalonije, Valencije i (balearskih) Otoka a koja također potvrđuje i ponistava preferentnu uporabu katalonskog jezika u valencijskoj administraciji sto predstavlja ozbiljan napad na postojecu samoupravu.

Kronologija represije katalonskog jezika

https://ca.wikipedia.org/wiki/Cronologia_de_la_repressi%C3%B3_del_catal%C3%A0

https://twitter.com/MonDiari/status/1273995529400266753?s=20

Dana 23/06/2020 navrsava se 252 godina od prve zabrane katalonskog u školi. Bilo je to 1768. Ne zaboravimo da progon države protiv katalonskog jezika traje odavno i nikada nije prestao.

4.6.- Šesto pitanje:

Vrlo Casni Predsjednik Jordi Pujol, vođa katalonskog nacionalizma u periodu tranzicije, je dao svoju potporu Ustavu iz 1978. i državi autonomnih zajednica. Kako to objašnjavate?

Čitajuci Ustav u skladu s "dobro poznatim" paktom (dogovorom, sporazumom) isti bi se mogao tumačiti puno otvorenije no to nije bilo ni najmanje tako nego cak i sasvim suprotno.

Vjerovanje u dobru volju Španjolaca bila je velika, vrlo velika pogreška, jer Kastilijanci pretvoreni u španjolske nacionaliste nisu modernizirali svoje ideje od sedamnaestog ili osamnaestog stoljeća, nisu se ništa promijenili pa im nikada ne treba vjerovati (jer nikada ne poštuju ili ispunjavaju svoje dogovore ni sporazume) i prakticiraju katalofobiju uvijek koliko god mogu - a mogu stalno i mnogo.

Ono sto se u intimnosti i u malim krugovima povjerenja mislilo i prakticiralo može se definirati slijedećim razmisljanjem:

"Tijekom frankizma, jedna od prednosti katalanizma bile su njegove neotkrivene tajne, 'skrivena slova' anti-Franko aktivizma, nijemo djelo krtice koja je postupno busila prividnu homogenost teško oprimiranog društva pod pokrićem lažnog mira, groblja i zatvora". Danas (za razliku od toga kako je Pujol djelovao) nedostatak političkog znanja i političkog iskustva izazvanog činjenicom da smo otkrili svoje karte "sada država zna igru koju katalanizam može igrati, kako u tzv drustvenim tako i u elitnim rukovodecim krugovima. To znači da će sada "biti potrebno ponovo sakriti karte protiv države i njezinih poslusnika (poznatih ili ne), te ponovo raditi kao krtice i osigurati kretanje jedinstva temeljeno na novim alatima znanja, novim organizacijskim alatima i novom vodstvu, bez napuštanja specifične, masivne, odlučne i održive borbe u vremenu i u prostoru za novo demokratsko samoodređenje masa , što bi trebalo značiti, sazeto i kratko, osvojiti suverenitet u ovom dijelu nacije."

4.7.- Sedmo pitanje:

Smatrate li da se Vrlo Casni Predsjednik Jordi Pujol mogao odmah izboriti za concierto economico?

Odgovor:

Suprotno onom što se govorilo, CDC je zagovarao gospodarski koncert koji su Španjolci i njihove podružnice Katalonije odbili kao i svi oni u Kataloniji i drugi koji su iz drugih zajednica definirani kao španjolci.

Pljačku1

Baskijski gospodarski koncert Španjolska država (financijski) može izdržati, ali katalonski ne moze, tako da trenutna Španjolska bez Katalonije nije ekonomski održiva, barem ne bez vrlo značajne promjene načina na koji žive..

Jasno je da su baskijski i navarski gospodarski koncerti ("furs") zapravo nagrada borbona Filipa V jer su se borili za njega i protiv Katalonaca 1714., ubijajuci Katalonce, da se jasno izrazimo, a svi španjolski politički vladari su im do danas zadržali i postivali ovu krvavu nagradu.

4.8.- Osmo pitanje:

Katalonski nacionalizam je oduvijek bio fragmentiran i tek se ujedinio 2012. godine u pogledu borbe za neovisnost Katalonije. Zašto je to tako?

Odgovor:

Pravi katalonski nacionalizam nije fragmentiran jer iz stranke ER(C)koja je iznevjerila ocekivanja biraca clanovi odlaze.. Međutim, Katalonci trpimo vec puno godina, stoljeća, ropstvo i kolonijalizam i puno utjecaja (mix) kastilijanaca koji postaju španjolski nacionalisti. Mnogo je tu godina negiranja, poricanja, lažnog predstavljanja i skrivanja prave povijesti Katalonije.

U svakom slučaju bilo bi točnije reći da katalonski nacionalizam, a time i neovisnost predstavlja nekoliko stranaka.

Nema dovoljno ili stvarne svijesti o tome što to znači i predstavlja neovisnost, vrlo je malo svijesti o katalonskom nacionalizmu. Pravi zagovornici neovisnosti i nacionalisti su oni koji danas održavaju plamen bez potrebe da se opravdavaju svaki dan.

4.9.- Deveto pitanje:

Kako objašnjavate iznenadnu promjenu ideologije Arthura Masa, od zahtjeva za povećanom autonomijom u zahtjev za organiziranje secesionističkog referenduma?

Odgovor:

Neovisnost i/ili nacionalizam nije politička ideologija, to je stav i osjećaj obrane nacije, jezika, povijesti, tradicije i jedan način na koji zivite i vidite svijet oko sebe.

Katalonski Ustavi, koje nikada nismo sami ukinuli, proizlaze iz običaja koji su se ugradjivali u zakone i ustave. Vrlo Casni Predsjednik Artur Mas zna da je Katalonija bila prva ustavna država u Europi, a možda i u svijetu.

Kao iskusni dugogodisnji politicar on je takodjer sklopio sporazum s predsjednikom Zapaterom 2006.g. kako bi raspetljao situaciju oko Statuta Katalonije :

https://elpais.com/diario/2006/01/22/espana/1137884402_850215.html

Medjutim nakon sto je skandaloznom presudom Ustavni sud 2010.g. modificirao Statut nakon sto je isti bio referendumom potvrdjen u Kataloniji - M.H.P. Artur Mas je pozvao na fiskalni pakt pokušavajuci postici ne samo više slobode za Kataloniju nego i konacno utvrditi konkretna pravila suzivota Katalonije u okvirima kraljevine Spanjolske iako je, istovremeno znao da će ga odbiti i kako bi se u skladu s njegovim izbornim programom koji je to branio, nakon sto je bio odbijen (jer je već znao da ti Kastilijanci neće nikada dozvoliti više autonomije ili više slobode za Kataloniju), kad se to i dogodilo, sazvao je nove izbore postavljajući u izborni program Suverenitet kao cilj sto je takodjer izraz neobičnog političkog poštenja. .

4.10.- Deseto pitanje:

Kako objašnjavate tvrdnju katalonskih nacionalista ˝Španjolska nas krade˝ ?

15.07.2020: Španjolska vlada nastavlja gušiti naše gospodarstvo. Ne vraćaju nam 443 milijuna PDV-a iz 2017., zadrzavaju si 215 milijuna politike aktivnog zapošljavanja i prisvaja visak iz gradskih proracuna, a da pritom i dalje ne razvija mehanizam koji financira program EU MEDE.

Španjolska nas krade i već puno i dugo godina, na primjer od 1886.:

Pljačku 1

Pljačku2

Pljačku3

Pljačku4

Katalonija trpi službenu poreznu otimacinu od 16 milijardi eura godišnje, to su sluzbeno priznali ali vjerujem i znam da je to mnogo više, jer barem izmedju onoga što plaćamo i onoga što nam se vraća postoji navedena razlika. Zbog slabog financiranja Katalonija se mora zaduzivati i to od države (znaci moramo posudjivati nas vlastiti novac koji nam oni nisu uplatili) i u ovom trenutku ta velikodušna država naplaćuje nam kamate na nasa vlastita sredstva! Sto se naziva pljačkom i ovdje kao i u svim drugim dijelovima svijeta..

Da, Španjolska nas krade i vrlo, vrlo otvoreno osiromasuje Kataloniju, a obogacuje neproduktivne dijelove Španjolske.

Nedostatak infrastrukture svih vrsta (primjerice sredozemni koridor, jedan od razloga zbog kojeg Nissan zatvara tvornicu u Barceloni) uzrokovan je tom poreznom otimacinom i nanosi ogromnu štetu katalonskom gospodarstvu, a kad na tu gore navedenu poreznu otimacinu nadodamo i "Lucre cessant" zbog neizvodjenja te znacajne infrastrukture, ekonomska i financijska katastrofa za Kataloniju se sigurno može mjeriti iznosom od više od 200.000 milijuna eura.

Nedavno je u katalonskom Ministarstvu Ekonomije izradjena studija koja je ustvrdila da decentralizacija koju toliko spominje Madrid uopce nije tocna obzirom da Vlada Katalonije ima mogucnost odlucivati o samo 9 % proracuna za sve ovlasti koje ima u domeni Zdravstva, Obrazovanja i Socijalne skrbi.

https://www.ccma.cat/324/la-generalitat-te-poc-poder-de-decisio-en-el-91-de-la-despesa-en-serveis-basics/noticia/3039952/

POREZNI DEFICIT ILI LEGALIZIRANA KRAĐA

4.11-. Jedanaesto pitanje:

Neki članovi PSC-a smatraju kako secesija ne bi bila rješenje za Kataloniju zbog stanovnika Katalonije koji se deklariraju kao Španjolci ili tvrde da je njihov identitet dvojan tj. smatraju sebe Kataloncima i Španjolcima. Koji je Vaš komentar na ovu tvrdnju?

Odgovor:

PSC je samo i ništa više od poslušnog ogranka PSOE.

"Vrlo napredno, PSC koji ne priznaje Amnesty, UN, Radnu skupinu za proizvoljne pritvore, ili Fedu. Europ. ljudskih prava, ili EKLJP-a. Cijeli svijet osuđuje presudu "suđenja", a socijalisti preziru svijet"

Na referendumu je, unatoč napadu španjolske policije, 90 posto birača glasalo za neovisnost i to je neosporna činjenica.

Zašto Španjolci, uključujući PSC, ne žele održati službeni referendum? Zato jer znamo da bi pobijedila opcija pro-nezavisnosti, naravno!

Opcija onih, za koje oni tvrde da smo manjina.

"Španjolci" kažu da nas nema dovoljno ali ne prihvaćaju provesti dogovoren referendum kako bismo se službeno izbrojali, ne samo to nego i ono što smo učinili 1. listopada (što sada treba objasniti vani da je glasalo više od 2.300.000 ljudi) iako su koristili policijsku grubu silu ozlijedivsi više od tisuću osoba u namjeri da spriječe građane da glasaju.

Bilo kako bilo, nas je 80% gradjana Katalonije koji želimo referendum, cak i ako ne uzmemo u obzir da se ne smatraju Kataloncima svi ljudi koji žive u Kataloniji nego i oni koji su izričito poslani da nam rade kontru (vidi na primjer kćer Frankovog mučitelja studenata Arrimadas koja je u tu svrhu dosla iz Jaena).

Španjolski zakon, njihov zakon, kaže da održavanje referenduma nije zločin ali za referendum od 1. Listopada 2017.g. naši katalonski čelnici osuđeni su ukupno na više od 100 godina zatvora. Nekoliko međunarodnih organizacija, uključujući i UN, osudilo je ovu kaznu.

4.12.- Dvanaesto pitanje:

Što mislite o autonomnim zajednicama? Smatrate li da bi potencijalna federalizacija Španjolske bila rješenje za Kataloniju ili je isključivo rješenje secesija? Zašto?

Autonomne zajednice su stvorene samo da bi razvodnile katalonsku naciju.. Federalizam bez konkretne definicije o kojim ovlastima, a kojim ne, je laž velika poput katedrale

Na primjer, Kuba je samo zahtijevala autonomiju od Španjolske i Španjolci su je vojno napali i kada je rat već bio u tijeku, onda su Kubancima nudili i obećavali autonomiju. Kastilijancima koji su postali španjolski nacionalisti, ne moze se vjerovati, jer nikada ne ispunjavaju svoje dogovore ni sa kim. Tako da i ta prica o federalizmu - koju usput budi receno PSOE vise uopce ni ne spominje, to je jedna laž, samo zamka.

Sjecam se kako mi je, na sastanku u CESCE u Madridu u svezi bijedne subvencije od 3 milijuna peseta (18.000 €) za Sajam Sant Miquel u Lleidi, drzavni sluzbenik vec na samom pocetku osorno i bezobrazno izjavio da oni subvencioniraju samo sajmove "Made in Spain" na sto sam navedenu subvenciju naravno odbio i zahvaljujuci pomoci Vlade Katalonije organizirao sajam "Made in Katalonija"

Jedino što vrijedi je neovisnost ili "Devolucija". Sve osim toga je prijevara

4.13.- Trinaesto pitanje:

Smatrate li da je sudstvo u Španjolskoj pod utjecajem unionističkih stranka? Kako komentirate presude donesene 14.10.2019., kao i odlazak nekih visokih katalonskih dužnosnika u Belgiju, Škotsku i Švicarsku?

Odgovor:

Španjolsko pravosuđe (Vrhovni sud, TJC, Ustavni sud, itd.) je frankističko sudstvo, suđenje protiv zagovornika neovisnosti je kriminalna farsa.

Odgovor

U španjolskoj drzavi nema razdiobe moći i to dokazuju presude protiv nasih egzilanata u Belgiji i Njemačkoj.

A to ce biti potvrdjeno i na europskom sudu za ljudska prava kao sto su već rekli UN, International Amnesty i druga svjetska tijela.

Joaquim Bosch: 'Imamo pravosudni vrh stranacki odredjen i to jasno usklađen sa strankom PP'

Intervju s magistratom i teritorijalnim glasnogovornikom sudaca i sudaca za demokraciju u zemlji Valenciji, Mercedes Alaya (španjolska sutkinja):

"Svakim danom nas je sve više koji sumnjamo da postoji neovisnost pravosuđa"

Sutkinja se zalaže za depolitizaciju CGPJ, proračunsku autonomiju i neovisno državno odvjetništvo Izvršne vlasti

Wikileaks razotkriva suce i tužitelje španjolskog Nacionalnog suda

Tajna izvješća američke administracije razotkrivaju suce i tužitelje dotičnog Nacionalnog suda. Dokumenti koje je objavio portal Wikileaks

https://www.elconfidencial.com/espana/2010-12-01/wikileaks-desenmascara-a-jueces-y-fiscales-de-la-audiencia-nacional_422546/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=BotoneraWeb

Sudac emeritus Vrhovnog suda José Antonio Martín Pallín u jednom intervjuu tvrdi da se "španjolska pravda postavlja na razinu Ruande ili Burundija" .

OSTALE INFORMACIJE

KOMUNALNA POLITIKA1

KOMUNALNA POLITIKA 2

ZAŠTO SE KLADITI NA RUINU

© 2017 Col·lisió de Móns. Tots els drets reservats.
Optimitzat per Webnode
Fes la teva web gratuïtament!