CONTACTES

Quin escàndol! Cònsol honorari de Croàcia sota investigació a Catalunya. És sospitós de blanqueig de diners per a narcotraficants. 

Amb aquest consol ja ens varem discutir fa molt de temps puix ell defensava el castellà en les seves comunicacions. No m'estranya que sigui un corrupte puix defensar axó és corrupció conceptual.A MÉS A MÉS RECOMANAT PER EN CERILLO

Quin escàndol! Cònsol honorari de Croàcia sota investigació a Catalunya. És sospitós de blanqueig de diners per a narcotraficants.

Se sospita que els diners obtinguts de la venda de drogues invertia en els béns immobles i cotxes de luxe.

El cònsol Juli Bárcena San José va ser sospitós de rebre diners del narcotràfic i després invertir-lo en bens immobiliaris i cotxes de luxe per tal d'amagar el rastre dels diners adquirits il·legalment per a un grup criminal.

El Cònsol honorari d'Albània i Mali, José María Calmet Iglesias i José Luis López Fernández estan també en investigació. Els sospitosos són per a les mateixes accions.

Connexió amb cònsols

La policia autonòmica catalana de Mossos d'Esquadra va anunciar el 18 de setembre de l'any passat que va detenir "quatre membres d'un clan familiar famós de Catalunya per al blanqueig de capitals i tràfic de drogues". Per investigació addicional, la policia va descobrir la seva afiliació comercial amb els tres cònsols honoraris.

"Els tres cònsols honoraris estacionats a Barcelona estan en investigació", la policia catalana va informar en un comunicat als mitjans de comunicació.

El divendres, una font de la policia va dir a HINA que el cònsol croat Juli Bárcena San José estava sota investigació, mentre que un diplomàtic va dir que Croàcia demanaria la seva retirada a causa de "causar danys a la reputació de Croàcia". El Bárcena San José no va respondre a la consulta, així com tampoc el Consolat de Croàcia a Barcelona.

En el lloc del Cònsol honorari des del 2002

El Cònsol honorari no sol ser la nacionalitat de l'estat en què representen, sinó els nacionals del territori en què actuen de representants, en aquest cas de Catalunya o Espanya. Normalment són persones que gaudeixen d'una reputació en la comunitat on viuen. Les seves tasques són principalment fomentar la cooperació econòmica i cultural entre els dos països i ajudar als ciutadans del país que representen.

En Bárcena San José és empresari i en el lloc de cònsol honorari croat és des del maig de 2002, des de l'època del president Stjepan Mesić i el primer ministre Ivica Račan.

La policia catalana diu que la investigació la va obrir l'any 2017, després d'arrestar a un home associat amb el clan familiar que es dedicava a la compravenda de cotxes de luxe a Barcelona.

És un clan gitano, Jodorovich, originari de Romania i Hongria, que hi viu al voltant des de fa 80 anys, varen informar els diaris El Periódico de Catalunya i El País, afegint que el clan és ben conegut per la policia per altres actes relacionats amb les armes i les drogues.

https://www.telegram.hr/politika-kriminal/kakav-skandal-pocasni-hrvatski-konzul-pod-istragom-u-kataloniji-osumnjicen-je-za-pranje-novca-za-narkomafiju/